Afbeeldingen invoegen

Je kan afbeeldingen toevoegen in teksten op de website. In deze handleiding wordt omschreven hoe je een afbeelding die al op de server staat kan invoegen in een tekst.

• Klik op de knop Afbeelding invoegen.

• Klik vervolgens op Bladeren op server.

Let op!

Voordat je een afbeelding kan invoegen moet het op de server staan. Is dit niet het geval upload het bestand dan eerst naar de server. Volg hiervoor de stappen bij Afbeeldingen of bestanden uploaden.

• Je krijgt nu een nieuw venster te zien, volg de stappen in dit venster om een afbeelding te selecteren en druk op Ok.

Tip!

Alle bestanden (afbeeldingen en documenten) die je op de website wil gebruiken dien je op de server op te slaan. Hiervoor upload je het desbetreffende bestand naar de server. Je slaat de bestanden op in de corresponderende map.

• Je komt nu weer terug in het eerste scherm. Je kan hier nog instellingen van de afbeelding aanpassen.

Let op!

Om afbeeldingen goed mee te laten schalen voor schermen met verschillende resoluties is het van belang om de eigenschappen breedte en hoogte leeg te laten.

Tip!

Vul altijd een alternatieve tekst in bij uw afbeeldingen, dit helpt slechtzienden die een schermlezer gebruiken de afbeelding te begrijpen.