Afbeeldingen

Zoekmachines houden van tekstvoer. Hoewel ze het steeds beter kunnen vinden met afbeeldingen en video's, verdient tekst nog steeds de voorkeur. Een afbeelding dient altijd een zogenaamd ‘ALT’ attribuut te bevatten, waarin je een tekstuele weergave (beschrijving) van de afbeelding geeft. Dit geeft de zoekmachine meer inzicht in wat er afgebeeld of –gespeeld wordt. Dit heeft een positief effect op de vindbaarheid op deze termen.

ALT- teksten geef je op bij de eigenschappen van de afbeelding. Klik hiervoor na het invoegen van een afbeelding met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies voor Eigenschappen. In het onderstaande scherm vul je een beschrijvende tekst van de afbeelding in bij Alternatieve tekst.

Zorg ervoor dat de ALT-tekst niet alleen volgestopt wordt met belangrijke zoektermen. De ALT-tekst heeft een beschrijvende functie van de afbeelding en de context waarbinnen de afbeelding dienst doet. Overmatig gebruik van zoektermen in de ALT-tekst kan een negatieve invloed hebben op de vindbaarheid in zoekmachines.