Mappen aanvullend beveiligen

Wanneer je extra zekerheid wilt dat een document alleen te benaderen is voor een bepaalde (Magister) rol neem dan onderstaande aanvullende stappen:

1. Navigeer naar dashboard → algemeen → bestandsbeheer
  2. Klik met de rechtermuisknop op de betreffende map en kies voor Map eigenschappen weergeven

3. Selecteer het tabblad Rechten
  4. Voeg de (Magister) rol toe die je toegang wilt geven tot deze map
  5. Zet een vinkje bij de optie Openen bestanden in map
  6. Zet alle vinkjes bij de rol Alle gebruikers uit

7. Sla je wijzigingen op

In bovenstaand voorbeeld hebben we ervoor gezorgd dat alleen gebruikers in de rol Leerlingen toegang krijgen tot bestanden in deze map.