Voorbeeldtekst cookie gebruik

Wat zijn cookies?

Cookies en vergelijkbare technologieën zijn zeer kleine tekstdocumenten of stukjes code die vaak een unieke identificatiecode bevatten. Wanneer u een website bezoekt, vraagt de website aan uw computer of mobiele apparaat, om toestemming om dit cookiebestand op uw computer of mobiele apparaat op te slaan, en toegang te krijgen tot informatie. Informatie die wordt verzameld via cookies en vergelijkbare technologieën, kan de datum en tijd van uw bezoek bevatten en hoe u onze website gebruikt.

Waarom gebruiken we cookies?

Cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt en u een goede gebruikerservaring heeft. De cookies zorgen er ook voor dat we kunnen zien hoe onze website wordt gebruikt en hoe we deze kunnen verbeteren. Het gebruik van cookies verschilt per website van onze scholen.

Welke cookies gebruiken we?

Noodzakelijke cookies

Deze cookies zijn nodig om de website goed te laten werken. Bijvoorbeeld als u via onze website inlogt op onze digitale omgevingen. Deze cookies zijn vereist voor een goede functionaliteit van onze website en kunnen niet worden uitgeschakeld in ons systeem.

Gewoonlijk worden deze cookies ingesteld door uw acties in uw aanvragen voor onze diensten. Voorbeelden van deze acties zijn inloggen, formulieren invullen of uw privacyvoorkeuren instellen. Het is mogelijk om uw browser deze cookies te laten blokkeren, maar sommige delen van onze website werken mogelijk niet correct wanneer deze worden geblokkeerd.

Prestatie cookies

Op sommige van onze websites worden deze cookies gebruikt om statistische informatie te verzamelen over het gebruik van onze website, ook wel analytische cookies genoemd. We gebruiken deze gegevens voor prestaties en website-optimalisatie.

Advertentie / tracking cookies

Deze cookies worden ingesteld door externe advertentiepartners en worden gebruikt voor het profileren en volgen van gegevens op meerdere websites. Als je deze cookies accepteert, kunnen we onze advertenties op andere websites tonen op basis van uw gebruikersprofiel en voorkeuren. Deze cookies slaan ook gegevens op over hoeveel bezoekers onze advertenties hebben gezien of erop hebben geklikt om advertentiecampagnes te optimaliseren.

Hoe kan ik cookies uitschakelen of verwijderen?

U kunt ervoor kiezen om de prestatiecookies uit te schakelen. In de instellingen van de browser kunt u de instellingen wijzigen om ervoor te zorgen dat cookies worden geblokkeerd. De meeste browsers geven een uitleg over hoe u dit kunt doen in de zogenaamde 'help-functie'.