Schoolwebsite lanceren

Tijdens het bouwen van je nieuwe website bepalen we samen het moment van lancering (livegang). Om je website live te kunnen zetten is een aanpassing nodig aan je domeinnaam. Wanneer Heutink ICT je website heeft gebouwd wordt deze ook altijd door ons gehost maar je domeinnaam kan ook bij een andere aanbieder zijn ondergebracht. Als je domeinnaam bij ons is ondergebracht, kunnen wij in de meeste gevallen de benodigde aanpassing maken aan je domein om de website te lanceren. Is dat niet het geval, dan kun je (met onze hulp) zelf de aanpassingen maken bij je eigen aanbieder. Via de website van SIDN kun je controleren waar je domein is onder gebracht.

Adres wijziging doorgeven

Je website is altijd gekoppeld aan een domeinnaam bv. www.obs-saffier.nl. Bij een domeinnaam horen zogenaamde DNS-records waarin het adres is vastgelegd waar je website wordt gehost. Wanneer je van website aanbieder wisselt, verandert ook het adres van de website. Vergelijk het met een verhuizing, waarbij je een nieuw adres moet doorgeven zodat de postbode je post op het nieuwe adres kan bezorgen.

Domeinnaam bij andere aanbieder

Is je domeinnaam ondergebracht bij een andere aanbieder, dan zul je de aanpassingen zelf uit moeten (laten) voeren. Uiteraard kunnen wij hierbij ondersteunen. Hieronder vindt je de aanpassingen die nodig zijn om je website te lanceren. Stem het moment van aanpassen wel altijd even met ons af zodat wij aan onze kant er ook klaar voor zijn. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat je website tijdelijk niet bereikbaar is,

DNS records aanpassen

Om je website te lanceren dienen onderstaande DNS-records te worden aangepast.

Naam Type Waarde Opmerking
@ A 84.241.XXX.XX XXX.XX vervangen door het juiste server adres. Deze kun je opzoeken via deze website door hier je de tijdelijke url van je website in te vullen.
www CNAME wrXX.web2work.nl XX vervangen door het juiste server ID. Deze lees je af uit de tijdelijk ulr van je website (bv. obs-saffier.wr07.web2work.nl)
@ TXT ip4:84.241.177.49 Wanneer er al een SPF record bestaat, deze waarde opnemen in het bestaande record.
@ AAAA n.v.t. Indien aanwezig, verwijderen.
www AAAA n.v.t. Indien aanwezig, verwijderen.

Let op!

Pas alleen zelf je DNS records aan als je weet wat je doet. Een foutje is zo gemaakt en kan vervelende gevolgen hebben. Twijfel je over welke aanpassing je moet maken, neem dan contact op met de projectleider of onze servicedesk.