Instellingen doorvoeren

Met een iFrame kan je content van een andere website in een frame op jouw website tonen. Zo kan je gegevens van een andere website laten zien zonder dat bezoekers jouw website hoeven te verlaten.

• Zorg dat je bent ingelogd op de website en dat de pagina in bewerkmodus staat.
  • Plaats je muis in de rechterbovenhoek van de module om de bewerkknoppen te tonen en klik op het potlood. Kies voor Edit Options.

• Kies bij Linktype wat er in het iFrame moet worden weergegven. Dat kan een link naar een externe website zijn, een pagina op je eigen website of een bestand op je eigen website. In dit voorbeeld kies ik voor een externe bron:

• Onderaan zie je een aantal opties:
  • Ignore source validation. Laat deze standaard uitgevinkt. Wanneer je zeker weet dat een URL klopt maar je krijgt een foutmelding te zien in het iFrame dan kan je proberen deze aan te vinken.
  • Width: Kies hoe breed het iFrame moet worden weergegeven in pixels.
  • Height: Kies hoe breed het iFrame moet worden weergegeven in pixels.
  • Auto Height: Deze optie werkt alleen wanneer je in het iFrame een document op je eigen website weergeeft. Het iFrame wordt dan automatisch net zo hoog als het document.
  • Scrolling: Selecteer of er een scrollbar zichtbaar is in het iFrame. Deze optie kan je in de meeste gevallen het beste op Auto zetten.
  • Border: Kies of er een rand om het iFrame wordt weergegeven. In de meeste browsers zal deze optie genegeerd worden.

De pagina wordt niet weergegeven of ik zie een foutmelding.

De maker van een website kan zelf kiezen of een website in een iFrame op een andere locatie mag worden laten zien. Veel websites kiezen er voor dat dit niet mag. Hierdoor kunnen veel websites helaas niet in een iFrame getoond worden.