Categorieën aanmaken

Binnen je Schoolwebsite kan je artikelen indelen in categorieën. Dit zorgt er ten eerste voor dat je artikelen overzichtelijk kan sorteren. Daarnaast kan een artikelviewer op je website op een specifieke categorie worden ingesteld. Maak je een categorie 'Schoolkrant' dan kan je op de pagina Schoolkrant op je website alleen artikelen tonen uit deze categorie. Daarnaast kan je categorieën beveiligen waardoor alleen specifieke bezoekers van je website sommige artikelen mogen zien.


In veel gevallen zal je niet alle instellingen kunnen zien. Zie je een onderdeel zoals hieronder genoemd niet? Als je contact opneemt met de helpdesk stellen wij dit voor je in.


Je kan zelf categorieën aanmaken en bewerken.

  • Open het Dashboard van je website en ga naar Algemeen -> Artikelbeheer.
  • Kies in het menu bovenin bij mijn opties voor Cat. toevoegen.

  • Geef de categorie een titel.
  • Onder Moeder Categorie kan je de boomstructuur van de categorieën zien. Je geeft in dit dropdown menu aan wat de moeder categorie is van je nieuwe categorie. Een categorie neemt de instellingen en rechten over van de bovenliggende categorie. Tenzij je anders aangeeft in de instellingen van de categorie.

  • Bij omschrijving vul je de omschrijving van de categorie in. Deze tekst wordt bovenaan de pagina weergegeven in het categorieënoverzicht.
  • Vervolgens kan je een thumbnail toevoegen. De thumbnail wordt gebruikt bij het weergeven van de categorie-informatie. Ook wordt deze afbeelding gebruikt als thumbnail voor artikelen als bij het artikel zelf geen thumbnail is ingesteld. Als er geen thumbnail wordt ingesteld op een categorie dan wordt de thumbnail van de bovenliggende categorie gebruikt.

Instellingen

Wanneer bij instellingen niets aangepast wordt dan zal standaard de sortering, volgorde en standaard pagina gebruikt worden zoals ingesteld in de bovenliggende categorie.


Permissies

Standaard worden permissies overgenomen van de bovenliggende categorie. Je kan het vinkje bij Permissies overnemen uitvinken om handmatig voor een categorie de permissies aan te passen. Dit zal dan ook doorgevoerd worden op alle onderliggende categorieën, tenzij daar handmatig andere permissies zijn ingesteld.

Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.