Pagina's aanmaken

Je kan makkelijk zelf pagina's toevoegen aan je website. Ook het bewerken van het menu doe je in het paginabeheer.

Algemeen

• Open het Dashboard van je website via de dashboardknop of door naar website.nl/dashboard te gaan.
  • Klik in het menu op Schoolwebsite.
  • Je ziet nu de boomstructuur van de website aan de linkerkant.
  • Schoolwebsite boomstructuur
  • Gebruik het groene plusje om een pagina toe te voegen. Wanneer je in de boomstructuur een pagina hebt geselecteerd zal de pagina een dochterpagina worden van deze pagina.
  • pagina instellingen
  • Geef de pagina een naam. Deze naam zal ook in de URL van de pagina en in het menu terugkomen.
  • Je kan in het veld Moeder pagina de moederpagina aangeven of wijzigen. Je kan dit ook later doen met de pijltjesknoppen in de boomstructuur of door in de boomstructuur de pagina naar de juiste plek te slepen.
  • Kies of de pagina actief moet zijn. Een pagina die gedeactiveerd is, is niet te benaderen. Je kan dit ook gebruiken door een inactieve pagina in het menu te zetten met daaronder actieve dochterpagina's.
  • Kies of de pagina in het menu zichtbaar moet zijn. Een pagina die niet in het menu staat, maar wel zichtbaar is, kan je benaderen met een link of wanneer je het pagina-adres weet.
  • Eventueel kan je een start- en einddatum instellen. Laat je deze velden leeg dan blijft de pagina altijd actief.
  • Kies het juiste pagina sjabloon.

Permissies

Het tabblad permissies kan je gebruiken om er voor te zorgen dat de pagina alleen door een ingelogde gebruiker met een specifieke rol bekeken of bewerkt mag worden.

• Vink de rollen aan die de de pagina mogen zien of bewerken.
  • Vink je hier niets aan, dan is de pagina openbaar en mag iedereen de pagina zien. Niemand behalve een sitemanager of sitemanager plus kan de pagina bewerken.

Geavanceerd

Alle velden bij het tabblad geavanceerd zijn optioneel.

• Bij het veld Pagina titel kan je zelf een titel invullen. Dit zal overgenomen worden door zoekmachines en maakt deze pagina en je site beter vindbaar in zoekmachines.*
  • Bij het veld Omschrijving kan je een korte omschrijving invullen van waar de pagina over gaat. Vul hier zinnen in en geen steekwoorden. De omschrijving wordt in een zoekmachine weergegeven.*
  • Bij het veld Steekwoorden vul je steekwoorden over de pagina in, gescheiden door een komma achter elk woord.*
  • Kies een optie bij Link om een menu-item te maken dat linkt naar een externe website, een bestand of een pagina op je website.

Ten slotte klik je op Toevoegen om de instellingen op te slaan en de pagina te maken. Klik de pagina vervolgens aan in de boomstructuur en klik op het vergrootglas om de pagina te bekijken en content toe te voegen.

* het kan meerdere dagen duren voor een zoekmachine deze wijzigingen overneemt.