Update Schoolwebsite CMS 2023

Met deze update installeren we een nieuwe versie van het CMS (Content Management Systeem). Hierdoor verandert de manier waarop je pagina’s bewerkt en teksten aan je site kunt toevoegen.

Nieuw teksteditor

Met deze update vervangen we de teksteditor voor een volledig vernieuwde versie. De huidige editor is technisch verouderd en er zijn enkele belangrijke beveiligingsupdates. Het werken met een nieuwe editor kan best even wennen zijn. Op deze pagina vind je help artikelen waarin de werking van de editor verder wordt toegelicht.

Pagina's bewerken

Met deze update verandert de opzet van de knoppenbalk (toolbar) van je website. De zwarte balk bovenin verdwijnt en wordt vervangen door een balk aan de linker kant van je scherm. De bewerk knop om je pagina in de bewerk modus te zetten, staat nu links onderin. Een simpele druk op de knop is voldoende om de website in de bewerkmodus te plaatsen. Je kunt dat alle pagina's bewerken waar je rechten op hebt. Op deze pagina vind je help artikelen waarin de werking van de editor verder wordt toegelicht.

Modules toevoegen

Info

Onderstaande informatie is alleen van toepassing wanneer je beschikt over SitemanagerPlus rechten.

Als SitemanagerPlus heb je de mogelijkheid om modules aan pagina's toe te voegen of bestaande modules te verplaatsen. het toevoegen van module gaat niet langer via de zwarte balk aan de bovenkant van je scherm maar via een knoppenbalk links onderin.